Vegavgift

Har fått spørsmål fra Velforeningen om hva den utsendte vegavgiften blir brukt til, og de har bedt meg legge ut en forklaring på hyttefeltets hjemmeside. Bakgrunnen er at de stadig får forespørsler fra medlemmer, det er noen som snakker sammen og som innbiller seg at jeg tjener grove penger på deres bekostning.

Vegavgiften er som ordet sier en avgift på tilkomstveiene i Buvassbrenna Hyttegrend. Den blir brukt til å holde veien i stand, tining av stikkrenner, grusing etter behov, strøing, salting, brøytestikker, lapping av hull osv osv. I det hele tatt til det som er nødvendig for at hytteeierne skal ha tilgang til hyttene sine på en forsvarlig måte.

Ingen av hytteeierne har betalt seg inn på veien med en tilkoblingsavgift slik som med vann og kloakk. Hytteeierne har en rett til å bruke veien (bruksrett) mot å betale den årlige veiavgiften. Som jeg tidligere har informert om, blir den også brukt til å subsidiere brøytinga. Dette er fordi det går mye ekstra tid til brøyting når jeg er inne på hver gårdsplass, noe jeg tror de aller fleste er veldig fornøyd med og som jeg har tenkt å fortsette med.

Veiavgiften blir også brukt til å drifte veibommen, den daglige driften, registrering og sletting av nr og årlig serviceavtale med installatør. Det er fortsatt ingen som har meldt seg for det uhellet en eller annen hadde og som medførte at jeg måtte kjøpe ny bomarm. Det skjedde i forbindelse med ei feriehelg og bommen var påkjørt innenfra. Så det må ha vært noen med tilgang til bommen. Syns jo fortsatt det er smålig og ikke stå fram og innrømme uhellet. Da må utgiftene belastes fellesskapet. I påsken har Velforeningen bedt meg om å holde bommen åpen grunnet mye trafikk. Dette har jeg fått negative tilbakemeldinger på fra hytteeiere og derfor vil ikke det gjøres i framtida. Det er helt greit at flere passerer bommen etter hverandre, den lukker seg ikke når det er trafikk frem og tilbake. Det er ikke nødvendig å vente slik at en og en passerer.

I det hele tatt prøver jeg å holde vei, bom og de øvrige fasilitetene som er mitt ansvar i så god stand som mulig. Har nå også bestilt og vil sette opp nye skilt om barns lek og at alle tar ansvar for å kjøre forsiktig. Det er satt opp et 20km skilt og det er et håp om at alle kan respektere dette. Ingen sparer mange sekunder på å sette opp farten, men det er til ubehag og fare for dyr og folk som også ferdes på veien.

Da ønsker jeg alle en fortsatt fin høst og ser frem til en god ny vintersessong for alle.

Mvh Nils Rodegård

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *